11jan

Terre Bleue en Zilton bundelen de krachten

Recentelijk zijn twee trouwe klanten van GenCom samengegaan. Het Belgische modemerk "Terre Bleue" versterkt zijn positie in de herenmarkt met de overname van het mannenmodemerk "Zilton".
Beiden maken zij gebruik van de GenCom Fashmaker oplossing. Wij wensen alvast deze klanten veel succes samen in de toekomst.

PS. Het bedrijf Citysport bvba en Declercq-Declercq bvba blijft onder leiding van Dhr. Tom Declercq.

Verschenen persbericht :

“We zijn bijzonder fier dat we de krachten kunnen bundelen met een financieel gezond Belgisch modebedrijf”, vertelt Dirk Perquy, CEO van Terre Bleue. “Zilton heeft net als Terre Bleue een geschiedenis als familiebedrijf. Er heerst een bedrijfscultuur waarin dezelfde waarden centraal staan: eerlijkheid, respect en klantgerichtheid. We hebben met Zilton ook de sterke heritage gemeen: de jarenlange passie voor creativiteit, mooie materialen, kwaliteit en pasvorm. Met dit samengaan willen we ons geloof in de Belgische modemarkt enerzijds en in de multimerkenboetieks anderzijds benadrukken.”

Samen sterker
De samenwerking tussen Terre Bleue en Zilton zal de positie van het Belgische modehuis nog versterken in het nationale en internationale modelandschap. Doel is om de kennis, expertise en best practices op vlak van aankoop, verkoop, marketing, klantgerichtheid … te delen. Zo kunnen belangrijke synergieën ontstaan om elkaar achter de schermen te versterken.

“Bruggen slaan: daar draait het om”, benadrukt CEO Dirk Perquy. “We hebben er goesting in”, vult Paul Declercq, CEO van Zilton aan. “Het is een samenwerking die is gegroeid uit een gezamenlijke passie om het beste uit elke man te halen. We willen dat ook meer dan ooit blijven doen. Dat we hierbij kunnen rekenen op de gezamelijke expertise en knowhow van zowel Zilton als Terre Bleue, komt beide merken alleen maar ten goede.” Om te zorgen dat die knowhow en passie niet verloren gaat zal Paul Declercq nog gedurende enkele seizoenen de creatieve leiding op zich blijven nemen. Op die manier is de continuïteit van Zilton gegarandeerd.


Over Terre Bleue
Terre Bleue maakt deel uit van het familiebedrijf Duror dat werd opgericht in 1938. CEO Dirk Perquy is de derde generatie in het familiebedrijf en met zoon Peter is ook de vierde generatie al actief in de onderneming. Terre Bleue startte meer dan 17 jaar geleden met een collectie dameskleding, en voegde daar 10 jaar geleden ook een herencollectie aan toe. Creativiteit, authenticiteit en joie de vivre vormen de rode draad in de collectie. Terre Bleue nam in 2017 een meerderheidsaandeel in Gigue. Terre Bleue heeft 16 eigen winkels en een webshop, en de kleding wordt ook verkocht in meer dan 250 multimerkenboetieks. 

www.terrebleue.com

Over Zilton
Zilton is een authentiek Belgisch herenlabel, gevestigd in Ardooie, dat vanuit een meer dan honderdjarige traditie in het vervaardigen van petten, zich ontwikkelde tot een herenbroekenspecialist. De laatste jaren evolueerde Zilton naar een total look. Zilton is een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar geleden werd opgericht (1898) en met CEO Paul Declercq aan de vierde generatie bezig is.
“Ik wilde casual en strictly dressed met elkaar verbinden in één collectie: het ongedwongen en stijlvolle samenbrengen in één label.” Dat is nog steeds de dagelijkse drijfveer achter het merk Zilton, aldus Paul Declercq. Zilton wordt verkocht in meer dan 230 multimerkenwinkels. 

Deel dit bericht
GENCOM BE
Schemkensstraat 6
3583 Paal-Beringen
T. +32 11 450 550
E. info@gencom.be
Divide